Travian Answers

Lad os begynde med dit spørgsmål

Søg efter besvarede spørgsmål

For at finde et svar skal du først vælge en overordnet kategori og dernæst vælge underkategorier indtil du finder frem til dit svar. Hvis du ikke finder det svar du søger vil du kunne kontakte os direkte.

Jeg har et spørgsmål om...

Flere detaljer:

Søg via. oversigt

Foretrækker du at søge via en normal sideoversigt sådan som du kender det fra dine foretrukne internetsider? Det er ikke noget problem, du kan bruge Answers oversigtsnavigation til at finde dit svar.

Beskeder & Rapporter

  1. Beskeder (IGMs)
  1. Rapporter

 

Beskeder (IGMs)

Ved at klikke på det højre felt (gult hvis du har nye beskeder) kommer du til din indbakke, hvor du kan læse alle dine beskeder, skrive nye eller arkivere dem.

Beskeder i spillet, oftest omtalt som IGMs (In-Game Messages), er det primære beskedsystem i Travian og giver dig mulighed for at kommunikere med andre spillere. IGM-systemet bruges i nogle tilfælde også af Travians ansatte til at kontakte dig.
Du kan se det grundlæggende udseende på en IGM på billedet nedenfor. For at skrive en IGM skal du blot vælge "skriv" fanen i IGM menuen; dernæst indtaster du en modtager i det første felt; dette felt er modtagerfeltet. I Travian 4 er der kommet nogle tilføjelser til IGM systemet; den mest synlige er at systemet kan genkende et brugernavn efter du har indtastet kun få bogstaver, herefter vil du se en rullemenu med navne du kan vælge som modtager. Du kan også vælge at tilføje spillere til din adressebog (det første ikon til højre for modtagerfeltet; her kan du tilføje venner ved at indtaste deres kontonavne og trykke på gem). Når du har indtastet en modtager, man du indtaste et emne i emnefeltet, eller lade emnefeltet stå tomt. Herefter kan du skrive din besked, men husk altid vores regler om Netiquette. At fornærme en anden spiller eller brug af anstødelige ord kan medføre spærring og efterfølgende straf. Når du er klar trykker du på "send".

Hvis du er med i en alliance (og har de nødvendige rettigheder tildelt af din allianceleder) kan du sende masse beskeder (typisk forkortet MM efter det engelske 'Mass Message') eller Ally IGMs. Dette kan gøres på to måder: ved at skrive [ally] som modtager i modtagerfeltet, eller ved at trykke på det andet lille ikon til højre for modtagerfeltet (det blå alliance ikon). Klikker du på det blå allianceikon, vil modtageren blive sat til [ally]. Når du sender en MM, vil alle spillere i din alliance modtage beskeden.

Hvis du er Plus-bruger kan du også gemme dine beskeder.

BB kode i beskeder

Du har måske bemærket de forskellige muligheder øverst når du har skrevet beskeder, kig på billederne nedenfor:

bbcode


Denne knap lader dig bruge BB-koder i dine IGMs; ligesom i tekstbehandling kan du lave din tekst kursiv, fed eller understreget - eller en kombination af alle tre! Der er flere andre brugbare funktioner.

Vi har nu forklaret funktionerne for de første tre knapper. Der er flere, men for at gøre denne guide mere læsbar vil vi forklare de sidste tre inden vi kommer til de midterste.

Disse knapper lader dig tilføje lidt Travian grafik i dine beskeder; den første lader dig tilføje råstof ikoner, tømmer, ler, korn eller jern. Klik på knappen og dernæst på det råstofikon du ønsker; dernæst kan du indtaste et tal efter koden er vist! Når den er sendt vil det blive vist som et lille billede af det valgte råstof. Dette sparer dig tid så du ikke behøver at skrive ‘tømmer’ eller ‘ler’, og lad os være ærlige; det ser også bedre ud.

bbcode


Hvis du klikker på den lille knap med en Viking udvides den, og du får mulighed for at tilføje diverse smileys til din besked.

bbcode


Den sidste knap, med det lille sværd lader dig tilføje troppeikoner, ligesom du gjorde før med råstof-ikoner. Det virker på samme måde; klik på ikonet, tilføj tal (eller omvendt) og du er klar.

bbcode


Dette fører os til de fire knapper i midten. Den første lader dig tilføje et link til en alliance i din besked; klik på knappen og imellem den nu indsatte kode indtaster du alliancenavnet. Eller du kan indtaste alliancenavnet, markere det med din mus og trykke på knappen. Den næste er spiller-ikonet; den lader dig lave et direkte link til en bestemt spiller; disse vil blive vist som links i beskeden; den fra før vil sende dig til alliancens profil, den nuværende sender dig til spillerens profil. Ved den næste kan du også tilføje koordinater, hvilket vil føre dig direkte til de valgte koordinater på kortet. til sidst er der en knap som lader dig lægge en rapport ind i din besked; her skal man holde tungen lige i munden. For at tilføje en rapport skal du bruge rapportens ID nummer. Det betyder at du skal tage den sidste del af rapportens link fra din browsers adresselinie og indsætte den imellem de to rapportkoder; det er cifre vi taler om, så det skulle se nogenlunde således ud: [report] 2187686[/report]. Der er adskillige muligheder for at sende rapporter; du kan finde forklaringerne her på FAQ siden.

bbcode


Til sidst, hvis du klikker på den sidste knap (den yderst til højre) vil du kunne se en prøve på din besked, og se hvordan det ser ud inden du sender den.

bbcode

 

Andre BB koder som man manuelt skal skrive


Det er også muligt at benytte sig af LIST, color og quote koder i beskeder. Med qoute kan man vælge om der skal vises uden spillernavn, med spillernavn og med spillernavn og link. Ved farver, kan man benytte de mest benyttede farver, det er dog farverne på engelsk man skal bruge. Med LIST kan du lave en liste hvor de bliver forskudt, hvor hver enter tast, laves en ny liste, se eksemplerne for neden.

Før

bbcode


Efter

bbcode

 


Sorteringsfunktion for beskeder

En smart, men lidt skjult funktion er muligheden for at sortere sine rapporter eller beskeder efter dato. Alle kender den normale opstilling, hvor den sidste nye rapport eller besked står øverst i listen over rapporter eller beskeder:

sort_report


Men nogle gange kan det være hensigtsmæssigt at se den ældste rapport eller besked først. Dette er ikke noget problem, hvis du klikker på ordet “Sent”. Hvis du gør dette, vil dine rapporter eller beskeder blive vist omvendt, så du ser den ældste rapport eller besked øverst på listen.

sort_report

Du har forsøgt at sende for mange beskeder på kort tid

Hvis du prøver at sende mange beskeder ud på kort tid vil du få følgende fejlmeddelelse:


Det er ikke noget du skal bekymre dig om. Bare vent i 10 minutter og problemet vi være løst.


Rapporter

Rapporter er informations-beskeder, som Travian sender til dig med information om hændelser på din konto, for eksempel, hvis du er blevet angrebet, eller hvis nogen har sendt dig opbakning. 


Du får kun en fuldstændig kamprapport, i følgende situatuiner:

  • Du var forsvareren
  • Du var angriberen og mindst 1 enhed overlevede
  • Du var angriberen og du dræbte mindst 25 % af fjendens tropper i dit angreb.

Opbaknings-rapporter viser dig kun antallet af dine egne slagne tropper. 

Hvis der er opbakninger fra mere end 10 landsbyer og angrebet ikke medfører nogen tab, får opbakkere ikke nogen rapport fra angrebet.


Hvis du har Pluskonto, kan du sortere dine rapporter efter dato.

Rapport-ikoner

Du har måske bemærket de forskellige rapport-ikoner foran dine rapporter. Disse er lavet for at gøre det lettere for dig at overskue dine rapporter. Men hvad betyder de? Og hvordan kan du bruge dem?

Rapporter er opdelt i fire grupper:

  • Handler
  • Opbakninger
  • Angreb
  • Diverse

Derfor kan rapport-ikonerne også opdeles i fire grupper.

Trades
mostly_lumber Handelsmænd leverede mest tømmer
mostly_clay Handelsmænd leverede mest ler
mostly_iron Handelsmænd leverede mest jern
mostly_crop Handelsmænd leverede mest korn

Opbakninger
reinforcement_arrived Opbakning ankommet

Attacks
won_attacker Vundet som angriber uden tab
won_attacker Vundet som angriber med tab
lost_attacker Tabt som angriber (ingen af dine tropper vendte tilbage)
won_defender Vundet som forsvarer uden tab
won_defender Vundet som forsvarer med tab
lost_defender Tabt som forsvarer (ingen af dine tropper overlevede)
lost_defender Vundet som forsvarer uden tab (betyder at du ingen forsvarstropper havde)

Miscellaneous
miscellaneous Diverse (eksempelvis natarangreb)
adventure Eventyrsrapport
animals_caught Der fandt ikke kamp sted, men dyr blev fanget
won_scout_attacker Won scouting as attacker
lost_scout_attacker Tabt spionering som angriber
won_scout_defender Vundet spionering som forsvarer
lost_scout_defender Tabt spionering som forsvarer

Hvis du er i tvivl om betydningen af et ikon, kan du også holde din mus over ikonet og du vil se hvad det betyder:

ally_attack


Disse ikoner hjælper dig til at få et overblik over rapporter i din egen rapport-indbakke.

Men de hjælper dig også til at sortere i din alliances angreb. For at bruge denne funktion skal du klikke på et af ikonerne på billedet ovenfor og du vil få vist rapporter af denne type ( for at se et eksempel kan du tage et kig på billedet på næste side). Dette vil også gøre det muligt for dig at se ældre rapporter igen.

sort_alliance_reports


Yderligere kan du klikke på de 3 knapper over rapport-oversigten. Knap 1 er er filter til angreb, knap 2 er forsvar og hvis du klikker på knap 3 vil den ikke vise angreb fra din egen alliance (med under 100 tropper og uden tab). Hvis du er i tvivl om hvad knapperne betyder, kan du som før se det ved at holde musen over dem.

Deling af rapporter med ALLE spillere på samme server

Du har mulighed for at dele dine kamprapporter med alle spillere på en server.

Derfor vil links til kamprapporter se således ud: ts5.travian.dk/berichte.php?id=1168740|6063be47

Den "kode" der er efter | kan du kun se ved dine egne rapporter (det betyder at den ikke er synlig ved rapporter i alliance-oversigten). Nu kan du vælge om du vil give en spiller linket til hele rapporten eller ej.

Hvis du giver det reducerede link (ts5.travian.dk/berichte.php?id=1168740) så er det kun alliancemedlemmer og sittere som kan læse rapporten.

Men hvis du giver det fulde link (ts5.travian.dk/berichte.php?id=1168740|6063be47) så vil alle spillere på serveren kunne læse rapporten.

Sorteringsfunktion for rapporter

En god men lidt gemt funktion er sortering af rapporter eller IGMs efter dato. Den normale visning er at de nyeste rapporter eller IGMs vises øverst:

sort_report


Nogle gange kan det være brugbart at se de ældste rapporter eller IGMs først. Dette er let gjort hvis du klikker på orden “Sendt”. Hvis du gør dette vil rapporter eller IGMs blive sorteret omvendt, så du kan se de ældste øverst:

sort_report


Nærområde (rapporter fra dine omgivelser)

Travian 4 har en helt ny kategori indenfor rapporter - disse er nærområde-rapporter, og de minder ikke om andre rapporter du kan se eller modtage i Travian.

For det første modtager du slet ikke nærområde-rapporter sådan som du modtager rapporter ved handler eller angreb/forsvar. For at se nærområde-rapporter klikker du på rapport-knappen i den øverste hovedmenu; herfra vælger du den sidste fane kaldet 'Nærområde'. Disse rapporter giver dig informationer om hændelser i dit nærområde, uanset om du har taget part i hændelserne eller ej. De giver dig brugbar information om dine nærmeste omgivelser, som når en oase er blevet plyndret, en landsby er blevet grundlag eller når en kamp har fundet sted i en nærliggende landsby. Selv hvis en landsby ændrer navn vil det fremgå herinde. Tid og dato for hændelsen vil også være vist, såvel som spilleren der var årsag til hændelsen. Eksempelvis hvis nogen ændrer deres landsby navn, vil nærområde-rapporten vise dig hvilken spiller der ændrede sit landsbynavn, såvel som både det nye og det gamle navn. Undtagelserne er dog ved plyndring af oaser hvor angriberens navn ikke vil blive vist og at angrebsrapporter heller ikke vises - hvis en spiller tæt på dig er blevet angrebet, vil rapporten informere dig om at den pågældende spiller er blevet angrebet, men ikke af hvem.

Nærområde-rapporterne vil stige med tiden, så du kan altid få et overblik over gamle hændelser; du kan ikke slette eller fjerne disse rapporter.


Er dit spørgsmål blevet besvaret tilfredsstillende?

Ja   Neutral   Nej