Travian Answers

Lad os begynde med dit spørgsmål

Søg efter besvarede spørgsmål

For at finde et svar skal du først vælge en overordnet kategori og dernæst vælge underkategorier indtil du finder frem til dit svar. Hvis du ikke finder det svar du søger vil du kunne kontakte os direkte.

Jeg har et spørgsmål om...

Flere detaljer:

Søg via. oversigt

Foretrækker du at søge via en normal sideoversigt sådan som du kender det fra dine foretrukne internetsider? Det er ikke noget problem, du kan bruge Answers oversigtsnavigation til at finde dit svar.

Verdensvidunder

Wonder of the World

Forudsætninger: begrænset til Natarer, minimum Travian Version: 2.5

Hvad er et Verdensvidunder?

Verdensvidunderet (også kendt som WW) er præcis så fantastisk som det lyder. Det bygges for at vinde servere. Hvert trin på Verdensvidunderet koster hundreder af tusinder, ja helt op til millioner af råstoffer at bygge. De nøjagtige byggetider og byggeomkostninger ses nedenfor. Som du kan se udaf byggeomkostningerne, vil een spiller alene ikke kunne bygge et Verdensvidunder. Faktisk er det meget usandsynligt at én enkelt alliance alene vil kunne bygge et Verdensvidunder. Årsagen hertil er ikke kun de mængder ressourcer, der skal bruges, men også den mængde tropper, der skal bruges for at forsvare Verdensvidunderet og landsbyen.

Verdensvidunder-landsby (i det følgende benævnt som WW-byer)

I T4 er natarene med i spillet helt fra starten. De kan udvide deres imperie ved at overtage slettede spilleres landsbyer. Der er dog kun 13 af alle disse landsbyer som er Verdensvidunderlandsbyer, og den natariske hovedlandsby altid vil ligge på koordinaterne 0|0. Alle WW-landsbyerne kan erobres og derefter bruges til at bygge de sagnomspundne Verdensvidundere.

Yderligere information om WW-byer

Ingen af de 13 natar-landsbyer har mure eller residens/palads. Dette er meget vigtigt at notere dig, hvis du planlægger at erobre en natar-landsby. Meget tid og mange ressourcer kan gå til spilde hvis der sendes katapulter af sted mod en WW-by for at tilintetgøre residens/palads.

Der kan ikke benyttes guld i WW-byer. Man kan hverken veksle (NPC) eller færdiggøre byggerier. Dog kan to trin på Verdensvidunderet (eller andre bygninger) til hver en tid sættes i kø. Dette er MEGET vigtigt henimod slutningen af spillet. Hvis katapulter rammer de store lagre når Verdensvidunderet har nået trin 98, vil det ikke betyde nogen væsentlig skade i forhold til Verdensvidunderet, da trin 99 og 100 allerede vil være sat i kø. 

Derudover kan WW'et blive navngivet når det når trin 1. Der har været nogle fremragende WW-navne og nogle rigtigt dårlige navne, så vælg med omhu. Navnet kan ikke ændres mere efter WW'et når trin 11.

WW landsbyer producerer ingen kulturpoint. Så hvis en spiller erobrer en WW landsby, vil den landsby ikke producere kulturpoint, uanset hvilke bygninger spilleren opfører.

Byggetiderne i natariske landsbyer er det halve af hvad de er i en almindelig landsby.

Når byggeplanerne dukker op i spillet, spiser tropper i Verdensvidunder-landsbyer kun 50 % korn.

Natariske Byggeplaner (Natariske Oaser)

Natariske byggeplan-landsbyer, også kendt som natariske oaser, er de landsbyer som huser byggeplanerne til Verdensvidundere. Disse landsbyer (de er landsbyer, ikke oaser) kommer frem på kortet 222 dage efter at serveren startede på t4.0 og t4.2-servere og 200 dage efter serverstart på t4.4-servere. Byggeplanerne lægger sig tilfældigt på kortet men hver kvadrant vil få et minimum antal af disse landsbyer for at sikre fairness.
Du kan erobre byggeplaner på samme måde som du erobrer artefakter fra Natarene eller senere i spillet fra andre spillere.

Der vil blive sendt en besked til hele serveren når natarenes byggeplaner indsættes i spillet, du vil se beskeden når du logger ind på din konto.

Hvorfor er Verdensvidunder-byggeplaner så VIGTIGE?

Byggeplanerne er meget vigtige. For overhovedet at kunne bygge et Verdensvidunder i en WW-by, skal spilleren der ejer WW-byen have erobret en byggeplan. Denne byggeplan gør, at spilleren der har erobret kan bygge Verdensvidunderet fra trin 0 til trin 49. For at kunne bygge videre efter trin 49 og helt til trin 100, skal en anden spiller fra hans/hendes alliance eje endnu en byggeplan. Dette kan være en hvilken som helst spiller i alliancen.

Hvordan kan man skaffe sig en byggeplan fra en byggeplans-landsby eller en anden spiller?

or at kunne stjæle en byggeplan fra enten en byggeplans-landsby eller en anden spiller, skal nedenstående punkter opfyldes:

  • 1. Spilleren som skal erobre en byggeplan, SKAL have et skatkammer trin 10 i den landsby, de angriber fra.
  • 2. Skatkammeret i den landsby, hvor byggeplanen befinder sig (enten det er en natar-by eller en anden spillers landsby) SKAL være tilintetgjort før byggeplanen kan erobres.
  • 3. En helt sendt fra den by med skatkammer trin 10, som skal erobre byen, SKAL overleve angrebet, efter at skatkammeret der indeholder byggeplane er tilintetgjort. Dette er nødvendigt, da det kun er helten, der kan transportere byggeplanen hjem.

Disse ting kan udføres nårsomhelst og i enhver logisk rækkefølge. En spiller kan rydde byggeplanslandsbyen for tropper, en anden spiller kan tilintetgøre skatkammeret og en tredje spiller kan sende helten fra en landsby med trin 10 skatkammer for at erobre byggeplanen. Eller, én enkelt spiller kan gøre det hele selv.

 

De niveauafhængige attributter (som for eksempel byggeomkostninger og antal optjente kulturpoints) ses her.
For at få en fuld tabel over byggetider, kan du klikke her for en server med 1x hastighed og her for en server med 3x hastighed. 


Er dit spørgsmål blevet besvaret tilfredsstillende?

Ja   Neutral   Nej